11.

12.

08.

2020

God

Natt,

Oslo

VOL

1

2

3

Salt Art & Music
Innhold Info

Revisjonen

Markus Slettholm (moderator), Inger Merete Hobbelstad, Babak Behrad og Selma Moren.

Paneldebatt

Markusslettholm
Ingermeretehobbelstad
Babakbehrad
Selmamoren

21.00

Beduinteltet

Vi tar tempen på debattklimaet. Vårt panel utforsker hva som er lov å si, ikke lov å si, hvilke statuer som må få stå og hvilke som må rives ned og pælmes til helvete vekk.

Er svensk debattklima nå også det norske? Hva betyr dette for kunstnere og offentlige aktører? Hva betyr det for oss alle? Var Shakespeare en kvinnehater? Kan vi lese Hamsun? Må vi som vokste opp med Harry Potter, og har hatt ham som venn siden vi var barn, kaste sju års skolegang på havet, pakke kofferten og ta toget tilbake til London?

Er det noen rett måte å være forfatter på i dag, er det en feil måte å være det på, en voldelig måte? Hvem skal definere hva som er lov og ikke? Bør man kunne kreve at forfattere og kunstnere går offentlig ut og snakker politisk på vegne av verkene sine, eller skal ordet få stå for seg selv?

Blir rommet å skape i for trangt? Med alle emneknagger, må/burde/skulle/bør, blir det mulig å skrive om noe annet enn det? Må vi like det vi leser for å lese det? Eller pågår det nå en sårt tiltrengt opprydding i "dårlige vaner", hat og uvitenhet hos forfattere og kunstnere i vesten og Norge; kulturell, strukturell og ubevisst rasisme, heteronormativitet og transfobi?

Kjør debatt (herregud, spennende).

Kjøp billett